Володимир Зеленски призова САЩ да признаят Русия за държава спонсор на тероризъм,

...
Володимир Зеленски призова САЩ да признаят Русия за държава спонсор на тероризъм,
Коментари Харесай

Напрежение. Зеленски с ново искане, Макрон се дърпа

Володимир Зеленски призова САЩ да признаят Русия за страна спонсор на тероризъм, съобщи Укринформ, като се базира на думи на украинския президент, които той изрече при нормалното си вечерно видеообръщение.

" Тази заран призовах САЩ да признаят Русия за страна, която спонсорира тероризъм. Съответната резолюция е утвърдена от комисията на Сената на Съединени американски щати и юридическото решение може да бъде признато от Държавния департамент. И е явно, че такова решение е належащо да бъде взето и то би трябвало да бъде подкрепено от целия либерален свят ", сподели Зеленски. Той посочи, че е споделил това и на участниците в срещата на високо ниво на Г-7 в Германия.

Зеленски сподели, че Русия към този момент е употребила против Украйна почти 2800 крилати ракети от разнообразни типове и броят на авиационните бомби и ракети от установки за залпов огън, поразили украински градове, въобще не може да бъде избран.

Френският президент Еманюел Макрон обаче съобщи, че няма да назова Русия страна спонсор на тероризъм, заяви Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Не се нуждаем от каквито и да било квалификации, с цел да вкарваме наказания против Москва поради нашествието ѝ в Украйна ", сподели Макрон.

Междувременно броят на жертвите от съветската офанзива срещу украинския мол в град Кременчук доближи 20 души и напъните по почистване на руините не престават, заяви ДПА, като се базира на изказване на Дмитро Лунин, който е регионалният шеф на Полтавска област.

" Над 60% от отломките са разчистени ", написа Лунин в Telegram. По последна информация от управляващите 59 души са ранени и няколко десетки са в неопределеност. Кметът на Кременчук Витали Малетски обяви тридневен печал. Той сподели, че против управлението на мола е почнало следствие, защото се допуска, че тя не се е съобразила с предупредителната тревога за въздушно нахлуване и по тази причина постройката не е била евакуирана.

Междувременно украинската прокуратура сподели, че е започнала следствие за осъществяване на военно закононарушение. Москва твърди, че същинската цел на офанзивата е бил склад за западни оръжия, намиращ се малко по на север от мола, само че експлозия в него е предизвикала пожар в комерсиалния център.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР